SZOMOLYA

Archívum

Itt lesznek megtalálhatóak a régebbi írások, melyek a honlapon olvashatóak voltak.

2009. december 19. Karácsonyi vásár és Idősek napja beszámoló

Karácson előtti utólsó szombaton került megrendezésre az I. Karácsonyi vásár és Karácsonyfa Díszítő verseny Szomolyán. Karácsonyi vásár már régebben is volt a településünkön, de hosszú ideje nem.
A Közösségi Ház előtti főtéren rakodtak ki a vásárosok. A Közösségi Házban egy kettős kiállítást láthattak az érdeklődők. Egy felől Dr. Vetési Márta Gobelin kiállítása volt megtekinthető, ahol szebbnél szebb képeket lehetett szemügyre venni. A másik kiállítást Lelesziné Tarnai Irénnek köszönhetjük, aki falunk lakosa és már több ízben voltak láthatóak a képei.

A templom kertben karácsonyfát díszíthettek az érdeklődő csaptok. Sajnos a hideg idő miatt kevesen jutottak el odáig, hogy részt vegyenek a versenyben. A felöltöztetett fákat egy zsűri rangsorolta és ajándékcsomagokkal, oklevelekkel díjazták a résztvevőket.
A Polgármester Úr, Guczi István egy kissé elkeseredve, de bizakodva beszélt a gyér számú versenyzőről, de mint mondta, remélhetőleg hagyományt fog teremteni a jövőben a Karácsonyfa díszítő verseny és akkor többen vesznek majd részt a megmérettetésben.

A gyerekek számára játszóházat szervezett a Családjólléti szervezet az Iskola tornatermében.

Koradélután pedig az idős lakosságot látta vendégül a falu vezetése, a már hagyományos évvégi Idősek napján. Az Óvodások, Iskolások, noszvaji Zene Iskola növendékei, Bene Beáta, Rece Hagyományőrző Egyesület, valamint a Borbarátok férfikórus szórakoztatta műsorával a megjelenteket.Vissza
Polgármesteri Hivatal, 3411 Szomolya, Szabadság tér 1. Tel.:49/526-000 Fax:49/426-000 e-mail: info@szomolya.hu