SZOMOLYA

Az előző honlap változaton működött fórum


Vissza a fórumokhoz
Név :  Daragó László   e-mail:  info@szomolya.net    2006. Nov. 15. 01:13:36
Köszöntöm ezen a szomolyai fórumon!
Mindenkit arra szeretnék megkérni, hogy kultúráltan vitassuk meg itt az ügyes bajos dolgainkat Szomolyával kapcsolatban
Név :     e-mail:      2006. Nov. 19. 09:23:23
Imádom Szomolyát!
Név :  Daragó László   e-mail:  info@szomolya.net    2006. Nov. 21. 18:48:30
Köszönjük szépen a hozzászólást! A nevedet miért nem mered vállalni, ha már ilyen jó véleménnyl vagy?
Laci
Név :  Törzsök István   e-mail:  torzsokistvan@chello.hu    2006. Nov. 22. 15:12:34
Örülök a fórumnak, az előírásokat is megértem, elfogadom, de én azért egy picivel bátrabb lennék, ezért e-mailben küldök egy linket, hogy mire gondolok. De ide is másolhatom:
http://phpbb.hu/?sid=dcf37817c4acdb8052d216e0ba306139
Név :  Dobos Beatrix   e-mail:  trixyke18@citromail.hu    2007. Feb. 11. 23:07:47
A dédmamámék Szomolyán laktak,de már meghaltak.Mikor kicsi voltam minden nyáron ott voltam!Nagyo szeretem ezt a falut,itt mindig ki tudok kapcsolódni.Sajnos már ritkábban megyek,de még mindig IMÁDOM!
Név :  Törzsök István   e-mail:  torzsokistvan@chello.hu    2007. Mar. 21. 19:17:41
Kedves Beatrix! Trixike!
Én két Dobos fiút ismertem Szomolyán, Ferit és Frigyest. Te sejthetően -bocsánat a tegezésért, de talán a korkülönbség miatt ez megbocsátható - valamelyikük unokája lehetsz, ha dédmamát emlegetsz, aki ugyebár a Kossuth úton a mostani sörözővel szemben lakott.
Örülök, hogy őrizgeted szép emlékeidet. Ne is feledd el őket soha, nehéz periódusokban érzelmi támaszt jelenthetnek. Ha teheted kerítsd arra utadat, kényeztesd egy kicsit a lelkedet.
Ismeretlenül is köszönt egy nagypapa.
Név :  Szimon Gergő   e-mail:  sigeri@freemail.hu    2007. Mar. 21. 20:50:23
Az elmúlt nyáron voltunk szomolyán az EBI.-vel, remélem emlékeztek ránk. Nagyon jó hetet tölthettünk együtt hála az úrnak. Örülök, hogy megismerhettük falutokat és nagyon remélem, hogy egyszer viszont látjuk egymást.
Név :  Szabó Tibor   e-mail:  enigma82@freemail.hu    2007. Aug. 12. 18:59:38
nincs
Név :     e-mail:      2007. Aug. 12. 19:02:43
Láttam a híradóban hogy eladók a barlanglakások és érdeklődnék hogy valaki tudja e hogy mennyibe kerülnek?
Előre is köszi
Név :  Dobóczi Anna   e-mail:  bornew@freemail.hu    2007. Aug. 13. 18:31:53
Tisztelt Polgármester Úr!
Érdekelne, hogy a szomolyaiak mit gondolnak arról, hogy kiárusítják ezt az egyedülálló nemzeti értéket. Természetesen én is szívesen várolnék egyet magamnak, de még jobban szeretném, ha Hollókőhöz hasonlóan működhetetnék a barlanglakásokat. Miért nem tudjuk megőrizni magunknak az értékeinket? A polgármester tényleg külföldieknek akarja eladni ezt a nemzeti kincset? Szórakozóhelyet szeretne bennük létesíteni? Én nem vagyok helybéli. Szégyen (bár nem az enyém), de még nem is hallottam eddig Szomolyáról! Más ország dicsekszik a múltjával, népművészetével, lelkével, nekünk pedig dobra kell vernünk amink van??? Polgármster úr! Tényleg nem lát más megoldást? Én ígérem, hogy ellátogatok Szomolyára és hírét viszem a településnek, és biztos vagyok benne, hogy sokan csatlakoznának egy ilyen mozgalomhoz. Mindent megteszek, de könyörgöm, ne kótyavetyélje el települése páratlan lehetőségét a rövidtávú nyereség reményében!!!!
Kéri ezt Öntől egy állampolgár, aki nem szomolyai, ám mégis sajátjának tekinti Szomolyát
Név :  Marianna   e-mail:  tuzaervin@t-online.hu    2007. Dec. 20. 11:16:55
Én tulajdonképpen csak a fazekasházba látogatok el időnként, egy-egy szép dolgot vásárolni, de a faluban egy-két régi ház mindig megérinti a lelkemet.
Név :  kordics mária   e-mail:  mancsus@citromail.hu    2008. Apr. 18. 12:23:00
pletykákat hallottam a 2008-as cseresznye fesztiválról, ami szívből remélem nem igaz. Úgy tudom,
1.a focipálya lesz az idei színhely.- egy "zsák" utcába rendezvényt tenni nem a legszerencsésebb, hol fognak parkolni az autók? ha lesz egy kis eső, azonnal felázik a pálya. ki fog ott dagonyázni? ki fog így elmenni a tájházba, vagy a Fülöp István kiállítására? ha főzni akar valaki, le kell oda cihelődni mindenkinek? ha esik az eső, és menekülőre kell fogni, agyontapossák egymást az emberek, nem sok menekülő útvonal van. Hogy lesz megoldva a WC és öltöző problémája?
2. A kárpátia vagy a magozott cseresznye (ahogy hallottam valamelyik a ketttő közül lesz a fellépő) szintén nem szerencsés egy feszültségekkel teli faluban. miért kell szítani a hangulatot?
különben nem gondolom, hogy a csersznye fesztivál profiljába vágna egy ilyen zenekar, ami csak egy adott réteget vonz!
és még sorolhatnám...
remélem valaki elolvassa...
marcsi
Név :  Daragó László   e-mail:  laszlo@darago.net    2008. Apr. 25. 17:54:08
Kedves Mária!

A hozzászólásodat továbbítom az illetékeshez, és amint megtudok valami pontosat, tájékoztatlak.
Egyébként, ha minden igaz, egy első verziójú program holnap kerül fel a honlapra. ezen kívül egy kinézet változtatás is történik.

Daragó Laci
Név :  Vitányi László   e-mail:  vit5461@freemail.hu    2008. Jun. 29. 09:23:33
Nem mint illetékes, csupán a sportpályával kapcsolatosan mint érintett szeretnék reagálni.
A cseresznyefesztivál focipályai megrendezésével kapcsolatos féltésed, és aggodalmad nagyon aranyos, de nagyfokú tájékozatlanságon alapszik.

Régóta ismerjük, és becsüljük egymást, főiskolai tanulmányaidhoz gratulálva, és további sikereket kívánva, egy azonban tény: elkerültél a faluból így vannak dolgok, amelyek figyelmeden kívülre esnek, így a közbeni változásokról értelemszerűen nem tudhatsz….

A pályán ma már nem lehet dagonyázni! A játéktér, és környéke is füves. Megfelelő gondozással a legnagyobb eső esetén sincs sár…… Volt meccs, amikor 20 perc vihar szünet után is azonnal. és sár mentesen lehetett a mérkőzést folytatni./ Ennek elérése, Bajzáth József pár évvel ezelőtti több százezer forintos pálya-rekonstrukciójának, és a Sportegyesület tagjai lelkiismeretes pályafenntartó munkájának az eredménye./
/ Emlékeztetőül: http://www.indavideo.hu/video/Szomolya_SE_2 /

A pálya nem zsákutcában van! A falu felé, és a volt Tsz tanya felé is elhagyható a terület. Úgyanúgy két felé mint a fesztivál jelenlegi helyéről. Az irányok pedig mindkét helyről Eger, és Mezőkövesd felé hivatottak mutatni……. A pálya melletti rész régebben törmelék lerakónak használt részére zúzottkőborítás került, így bármilyen időben nagyon sok autó sármentes parkolására alkalmas.
A kegyeletsértő, temető előtti rendezvény hely szűkével ellentétben, a pályán és környékén a kisebb gyerekek is kezük szorítása nélkül, veszély. és balesetmentesen játszhatnának, nézelődhetnének a több száz résztvevőt ellátni képes zöld-övezetben. /Volt majális, amelyen több mint 400-an vettek részt/
A fő utca két sátor-sora közötti 5-6 m-rel szemben a Sporttelepen 30-40 m állt volna a nézelődők rendelkezésére. Érthetetlen, hogy a szembetűnően biztonságosabb 30-40 m-t mért tartod egymás taposására alkalmasnak helynek az 5-6 m-es távolsággal szemben……
A Sportegyesület öltözője hideg-meleg vizes blokkal rendelkezik, a zuhanyozóját 8 ember használhatja egyszerre, és 4 korszerű, tiszta, különálló belső WC-je van. Emellett 2 kültéri WC-je is van, mindkettő zárt, kultúrált. Az öltözőben 4 külön-külön zárható helység teszi lehetővé a helyszíni átöltözést, a rendezvényekre tetszőleges nagyságú áramfelvételt biztosít, és esti kivilágításra ad lehetőséget.
Az átöltözés, tisztálkodás, WC használat egyidejű, igény szerinti használatát kb. 40-50 ember számára teszi lehetővé……..

Mindez a temető előtt is adott?
Ha véletlenül egyszer a fesztivál napjain halott fog feküdni a ravatalazóban, akkor se lesz kegyeletsértő a temető előtti felfordulás?
Nem véletlen, hogy pár évvel ezelőttig, méltósággal, kegyelettel, és előrelátással gondolkodó képviselőink sohasem rendeztek ünnepet a temető előtt……

Ami a főzőcskét illeti, bárhol van megrendezve a faluba, mindenhová „cihelődéssel” jár, hiszen az ehhez szükséges anyagok, sehol nincsenek „mindenkorra előkészítve.” A távolság -ok pedig közel azonos nagyságúak. Ezért a cipekedés távolságának, ill. magának a cipekedésnek a boncolgatása, értelmetlen. Ma már nem hátikosárral, autóval, kistraktorral járunk:
Ha főzni akarunk vinni kell a motyónkat!

Egy fesztivált nem lehet egy kiállításra és egy tájházra építeni, de megfelelő ismertető, és program előzetesekkel, alkalmas rendezőkkel, maximálisan beépíthetők bármilyen jellegű fesztiválba. A fesztivál helyétől függő hogyan, csak rátermett szervezők kérdése. És ha jól végzik munkájukat, a kiállítás, és a tájház látogatottsága ugyanolyan biztos lesz, mint a falu kevésbé frekventált, de szintén bemutatásra méltó emlékeié.

Még egy gondolat. Teljesen igazad van, a Kárpátia kimondottan réteg zene. Korábban Bódi Guszti, vagy Karamel is járt itt. Szintén réteg zenék, de senki sem háborodott fel…… Melyik zenét szereti mindenki? Egy fesztivál zenei kínálata pedig szerintem akkor jó, ha a lehető legtöbb réteget kielégíti. A feszültséget, ha van a faluban, nem a Kárpátia, vagy valamilyen más „réteg-zene” okozta, okozná, hanem egy régió, egy település, egy közösség tudatlanságból burjánzó ellenszegülése a többség erkölcsével szemben. Nem lenne szabad egy esetleges feszültség elszenvedőit elhallgattatnunk csak azért, hogy a feszültség okozói gondtalanul élhessenek.

Név :  molnár istvánné   e-mail:  molmedbt@citromal.hu    2009. Jan. 04. 15:53:37
Ha már itt jártam a szomolya.net-en a, hosszúranyúlt ünnepekben, had kívánjak mindenkinek
B.U.É.K.
Babinéni
Név :  KirályLajos   e-mail:  kiralylajos63@gmail.com    2009. Mar. 17. 13:06:55
Szép volt az ünnep.Feleségemmel kokárdával,zászlóval ünnepeltünk kisfalunkban.Az Önkormányzat tanult a félresikerült megemlékezésekből,olyan színvonalas műsort láthattunk,ami felért egy színházi előadással. Nekem mégis az tette emlékezetessé,hogy ez volt az első olyan ünnep,amikor a végén nem hangzott el a világosi fegyverletétel.Pont ezért nem szerettem sohasem ilyen alkalmakra járni,mert mindíg keserű szájízzel kellett a végén eljönni.Október 23.-a sem telt el úgy hogy ne november 4.-ével fejeződött volna be,hogy jöttek az orosz tankok,és a szabadságharcot leverték.Március 15.-e egy kezdet volt tele elszántsággal,hittel,hazaszeretettel.Petőfi,Jókai Vasvári,Táncsics,Pilvax,Nemzeti Színház,12 pont.Ha már nagyjaink annyira szeretik az elbukást emlegetni,akkor legalább a legfontosabbat ne felejtenék el:az oroszoknak tettük le a fegyvert, és nem azoknak,akik ellen fellázadtunk:a HABSBURGOKNAK!!!
Név :  Daragó László   e-mail:  laszlo@darago.net    2009. Jul. 13. 11:34:26
Próba levél.
Most költöztettem át az egész oldalt egy másik szerverre így próbálom, hogy minden rendben van-e.
Név :  Lázár Györgyné   e-mail:      2009. Oct. 26. 04:07:01
Tisztelt Cím!
Szeretnénk a Szomolyai Romákért Egyesület nevében jelentkezni a karácsonyfa díszítő versenyre.
Továbbá szeretnénk kérni egy árusító helyet a karácsonyi vásárra, ahol apró ajándéktárgyakat fogunk árulni.

Lázár Györgyné
Név :  Hanyu Zoltán   e-mail:  hanyuzoli@citromail.hu    2009. Nov. 30. 10:31:04
Üdvözlök Mindenkit!

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Mezőkövesdi Szervezete s a keretein belül működő Mezőkövesdi Kutyaiskola egy kynologiai-kutyás ismeretterjesztő programba kezdett!

Olyan partnereket keresek ( rendszergazda ) akik az ismeretterjesztő írásokat,cikkeket felrakná az olyan települések honlapjára ( Sporttevékenység v Szabadidős tevékenység kategóriába ),amelyek nem rendelkeznek helyi újsággal s csak a honlapon keresztül jut el az információ az érdeklődőkhöz!

Köszönöm, Hanyu Zoltán

hanyuzoli@citromail.hu v.
meoemezokovesd@citromail.hu v.
mezokovesdikutyaiskola@citromail.hu
Polgármesteri Hivatal, 3411 Szomolya, Szabadság tér 1. Tel.:49/526-000 Fax:49/426-000 e-mail: info@szomolya.hu