SZOMOLYA

Gondolatok


**********

Hírlevél!


Elég sokszor előfordul, hogy a lakosok nem jól vannak tájékozódva bizonyos fontos információkról, eseményekről, rendezvényekről, lehetőségekről.
Településünkön működik egy falutv csatorna a kábeltv hálózaton, de ez a médium valamilyen ok miatt nem ér el minden itt élő emberhez. Néhány hete volt egy kétnapos villamos hálózati karbantartás, melynek során a falu egyes részein szakaszos áramszünet volt. A hivatal megkapta a felhívást, és közzé is tettük a falutv hírdetései között. Ezek ellenére meglepetésként ért sokakat. Talán a hivatal vezetőink gondoskodni kellett volna a nagyobb szolgáltatók külön tájékoztatásáról, de lehet, hogy az ÉMÁSZ feladata lett volna ez. Az is elképzelhető, hogy egyszerűen csak figyelmetlenek voltak azok, akik nem tudtak róla.
Nem a felelőség keresése a szándékom, hanem egy lehetséges megoldási javaslat.

És a fent példán kívül még számos példát említhetnénk.

A falutv nem ér el minden lakásba, mert nagyon sok háztartásban műholdas szolgáltatásra fizetnek elő, ők (mi) eleve ki vannak zárva a tájékoztatás ezen formájából.

A honlapon hiába is írnánk ki ezeket az információkat, mert a saját településről szóló weboldalakat ritkán nézedetik az emberek.

Ezért arra gondoltam, hogy elkészítek egy hírlevél rendszert. Az e-mailen keresztül azért jobb a tájékoztatás, mert az személyre szóló, mégha körlevélről is van szó. Ezen kívül az elektronikus leveleket az emberek többsége naponta akár többször is megtekinti ellenőrzi.
Természetesen ez sem lehet 100%-os, mivel az Internet hozzáférés sem adott mindenkinek, de azért jelentősen javíthatja a tájékoztatás és tájékozottság mértékét.

Tehát hamarosan működni fog a hírlevél rendszer is, így értelmet kaphat a regisztráció és beléptetés rész is.


**********

Polgármesteri Hivatal, 3411 Szomolya, Szabadság tér 1. Tel.:49/526-000 Fax:49/426-000 e-mail: info@szomolya.hu